Författare
Peder Gustafsson
System
Star Wars
Svårighetsgrad
Enkelt
Genre
Sci-Fi
Konvent
SävCon XIX

RIKEDOMARNS LABYRINT

Allt hade gått åt skogen! Allt sedan den kejserliga aktiviteten här ute, fördubblats… fördömda uppror!
Till råga på allt hade det kejserliga licensverket, för två veckor sedan, lagt flygförbud på skeppet med anledning av ”tvivelaktiga vapeninstallationer”.
Som om inte besättningen redan var hårt åtgångna på personliga plan? Nu var de dessutom tvungna att se på medan deras surt förvärvade krediter gick till att skaffa de nödvändiga licenserna istället för deras löner.
Och eftersom de redan hamnat efter i den överenskomna betalplanen för skeppet, var Hutterna inga att vända sig till. De skulle snarare ta tillbaka skeppet än hjälpa till.

Efter att ha försökt dränka sina sorger utan större framgång ramlade kaptenen rakt in i ett överfall på en stackars utblottad Xenomorf från någon okänd värld. Tack vare muskelminne och rutin lyckades kaptenen avvärja antagonisterna och hjälpa den stackars varelsen.
I samband med vad som verkade vara ett utstötande av glädjerop på ett språk som kaptenen inte förstod, tryckte varelsen en datadisk i handen på kaptenen innan den försvann.

Två dagar senare…

Det var som om allt var en dröm. Hjälpte kaptenen xenomorfen eller? Allt kändes så konstigt som om det inte hänt? Men disken var i händerna här och nu! Här i pilotstolen kände sig kaptenen underligt trygg, var det dags att ta en titt på disken eller skulle det ske tillsammans med besättningen? Dumt att dra in någon annan i nåt farligt om det inte behövdes.

På disken fanns en karta över Dwakasektorn. Den verkade upp till datum, men med vissa rutter ut i de yttre regionerna och yttre rymdenterritorierna som inte fanns utmärkta på de officiella kartorna..

Vid en sån rutt fanns ett stort blinkade X

RIKEDOMARNS LABYRINT
En sägen, från en svunnen tid.
En som de flesta skeppare skrattar åt.
Men denna kapten har varken tid eller råd att inte ta chansen.
Men kommer besättningen med?