Nya motgånger leder till nya lösningar

av | 2020-09-18 12.39 | Line

Vi gick ut med informationen att vi skulle arrangera ett SävCon Lite för lite mer än en månad sedan. Detta skulle då bli som ett “vanligt” SävCon. Nu har Umeå kommun tagit beslut att inte hyra ut några skollokaler under hösten. Detta ställer då till det lite för oss som vill arrangera ett SävCon.

Vi har därför nu tagit beslut om att årets SävCon kommer att ske digitalt, vi kallar det SävConline. Man kommer anmäla sig precis som vanligt enskilt och är man ett lag kommer man få ange detta i anmälan. Sedan erbjuder vi rollspelspass, livesändningar m.m. under SävCon helgen som man kommer kunna följa på Discord och på vår Youtube-kanal.

Det kommer att skapas en spelledarhubb i en lokal någonstans i Sävar med omnejd dit spelledarna är välkomna för att spelleda från och få hjälp med teknisk support eller spela brädspel under pauserna. Lokalen för detta är inte klart ännu och vi letar efter en lokal där vi kan laga mat, sova, umgås och som såklart har en stabil internetuppkoppling. Planeringsgruppen för SävCon arbetar nu varje vecka för att ordna till med detta.

Nya datum för scenarioförfattare och anmälan

  • Vi har förlängt anmälan för scenarioförfattare att skicka in sina scenarion. Deadline för detta är nu 27 september 2020.
  • Vi har även skjutit upp anmälan för deltagare att anmäla sig till konventet. Anmälan kommer att öppna 28 september och stänger sedan den 18 oktober.

Du hittar fortfarande all information på hemsidan savcon.se.

SävCon

SävCon