Vi ställer inte in, vi ställer om!

Härmed meddelar vi att SävCon XX, 20-årsjubileumet, skjuts upp till 2021. Men vi har istället beslutat att arrangera ett SävCon Lite.

Information

NÄR

30 oktober – 1 november 2020

VAR

Drottningvägen 6, Sävar

TIPSA OSS

Vad vill du se på årets SävCon? Tipsa oss på tips@savcon.se

Historia

Rollspelskonventet SävCon slog upp sina dörrar på Sävarskolan i Sävar för första gången redan 1999. Konventet vänder sig framförallt till ungdomar i Sävar- och Umeå-området. På senare år växte en aning och brukade locka cirka 200 deltagare varje år. Konventet har alltid hyrt det närliggande badhuset under en av kvällarna – något som varit väldigt uppskattat sedan det första konventet och som bidragit till att SävCon blivit Sveriges trevligaste rollspelskonvent!

Med åren som gått har SävCon blivit norrlands äldsta rollspelskonvent. SävCon är under ständigt utveckling och är du intresserad av att hjälpa till att utveckla konventet eller hjälpa till under konventet är du varmt välkommen att kontakta oss.

}

Nutid

SävCon är norrlands äldsta rollspelskonvent dit alla, nybörjare som veteraner, är välkomna. Vi håller till på Sävar skola strax utanför Umeå den andra helgen på höstlovet som i år är vecka 44. Vi kan garantera er 3 spelpass under konventet, men det kan bli fler. Det finns en brädspelsbar där man kan låna brädspel och spela om man är ledigt ett spelpass. Under lördagen så finns det möjlighet till att tvätta av sig och bada på Sävar simhall som håller öppet för oss.

Visst syns vi på SävCon?

Schema

Fredag 30/10

12.00 Incheckning
13.00-17.00 Spelpass 1
17.00 Middag serveras
18.00 Invigning
20.00-24.00 Spelpass 2

Lördag 31/10

07.00-09.00 Frukost serveras
08.00-12.00 Spelpass 3
12.00-13.00 Lunch serveras
13.00-17.00 Spelpass 4
17.00-19.00 Middag serveras
20.00-24.00 Spelpass 5

Söndag 1/11

07.00-09.00 Frukost serveras
08.00-12.00 Spelpass 6
12.00-13.00 Lunch serveras
13.00-15.00 Städning följt av avslutning

Spelschema kommer att skickas ut då anmälan har stängt och schemat har skapats.

Sova & äta

SOVA

När man anmäler sig till SävCon får man sova på konventet utan extra kostnad. Du blir tilldelad en sovsal, där golvlogi gäller, där du måste sova under konventet. Detta för att vi ska veta vilka som sover vars om brand skulle utbryta. Om du ångrar dig och inte vill sova på konventet ber vi dig ta kontakt med kansliet. Kontakta oss om du har frågor.

ÄTA

När du anmäler dig till SävCon kan du välja att förbeställa mat under hela konventet för 150kr. För de som inte har förbeställt går det självklart att köpa ett mål på plats. All mat kommer att lagas på konventet. På konventet finns det även ett konventscafé som säljer lite smått och gott. Tillexempel säljs det enklare färdigmat såsom Billy’s Panpizza, dryck i form av läsk, kaffe och te.

Kostnad

27 år eller äldre

SEK300/person

Rollspel och aktiviteter

Ofullbordat öde

Ofullbordat öde

Författare: Christel Johansson

Kan mod och kärlek förändra en grym värld? Ni har chansen...

Anmälan

Till SävCon Lite så har vi endast enskild anmälan, detta för att enkelt kunna kontrollera antalet deltagare som är på plats fysiskt under konventet. Då SävCon riktar sig till ungdomar kommer de som är 26 år eller yngre att prioriteras. Om ni är ett lag som anmäler er så kom tillsammans på ett lagnamn innan anmälan öppnar och skriv sedan ert lagnamn i rutan efter att ni kryssat i om ni tillhör ett lag.

Här intill hittar du länkar till anmälan för deltagare, spelledare och scenarioförfattare. Du hittar mer information på respektive sida.

Betalning görs i samband med anmälan och det går att betala med kort eller PayPal.

Konventshjälte

Vi behöver din hjälp! Visa oss dina superkrafter och låt oss slå ihop våra krafter för att skapa de bästa konventen människan någonsin skådat.

Som konventshjälte är du med och planerar och hjälper till under våra verksamheter med allt från brädspelskvällar till våra konvent. Vi behöver alltid hjältar på våra konvent. Utan hjältar, inget konvent.

SävCon är inget undantag, skriv upp dig idag genom att klicka på knappen här intill.

Arrangörer

Elias Viklund

Elias Viklund

Konventsgeneral

Simon Lundgren

Simon Lundgren

Konventsadministratör

Malin Berglund

Malin Berglund

Projektansvarig