Föreningen

Sävspel bildades år 2000 under namnet Aerarium de Res Publica. Det var då en renodlad rollspelsförening med säte i Sävar. Föreningen omvandlades under hösten 2005 och bytte namn till Föreningen Interaktiv Historia i och med förberedelserna inför vårt projekt Sista Slaget – 200 år av fred i Sverige – Slaget vid Säfvar 1809. ”Sista Slaget” kulminerade i augusti 2009 när vårt stora reenactment gick av stapeln. Under 2016 så bröt sig Återskapandesektionen ut ur föreningen och föreningen bytte namn till Sävar 2000, senare under 2016 bytte föreningen namn igen och denna gång till Sävspel.

Föreningen har sedan den bildades årligen arrangerat SävCon, ett rollspelskonvent för ungdomar i Sävar och Umeå. Detta kommer vi att fortsätta med även i framtiden.

Förtroendevalda

Vi är en ideell förening som leds av en styrelse som väljs på vårt årsmöte av medlemmarna. Vi har även revisorer som kontrollerar det styrelsen jobbar med. Sedan har vi en valberedning som jobbar med att ta fram förslag till kommande års förtroendevalda.

Stadgar

En förenings stadgar är riktlinjerna eller de regler som föreningen måste följa för att inte bryta mot lagar eller andra regler. Stadgarna bestäms på föreningens årsmöte av medlemmarna i föreningen. Klicka nedan för att läsa våra stadgar.

Personuppgifter

Vår förening är knuten till Sverok – spelhobbyförbundet. Vi lagrar våra medlemsuppgifter i deras system eBas. Sedan den 15 maj 2018 måste alla företag och föreningar i EU följa nya dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer via knappen nedan.

Medlemskap

I vår förening finns det två olika medlemskap. Grundmedlemskap som är tänkt för de som är under 26 år och ett stödmedlemskap som vi rekomenderar till de över 26 år. Du kan läsa mer om medlemskapet och bli medlem genom att klicka på knappen.

Nyheter

Anmälan till årets SävCon har öppnat!

Nu äntligen har anmälan till SävCon XIX öppnat! Anmäl dig idag, anmälan har öppet till och med den 15 oktober. Visst syns vi?

Vi medverkar på 2 Days in Umeå

Sävspel kommer medverka under 6-7 september på 2 Days in Umeå och vi har med oss ett helt gäng med brädspel du kan testa på. Du kommer även få chansen att testa på lite enklare rollspel.

Rollspelskvällar under hösten

Sävspel anordnar två rollspelskvällar under hösten för att locka fler deltagare till SävCon och PåskCon.  Det ligger i föreningens historia att anordna rollspelskvällar för att bjuda in fler personer till spelhobbyn. För första gången på länge så arrangerar föreningen...

Styrelsemöte 21/8-2019

Styrelsen hade styrelsemöte igår. Vi gick tillsammans igenom lite olika rapporter och tog en hel del beslut. Protokollet från mötet kan du läsa här nedan.

Sävardagen 2019

Sävardagen arrangeras i år av Sävar IK. Sävspel medverkar under hela dagen med brädspel som du får möjlighet att testa på.

Adjö föreningslokal

Nu säger vi adjö till vår föreningslokal.

Vi medverkar på Game On Church

Vad är Game On Church Ett kristet läger på Strömbäcks folkhögskola När? 14-18:e april 2019 Incheckning öppnar söndag den 14:e april kl. 13.00, och lägret slutar torsdag den 18:e kl. 14.00 Var? Strömbäcks folkhögskola, ca 2 mil söder om Umeå. För vem? Spela spel kan...

Årsmöte 2019

Nu är det årsmötestider för många föreningar i Sverige, så även för oss. Sävspel bjuder in till årsmöte den 12 mars 2019 på vårt kansli i Sävar (Generalsvägen 27). På årsmötet bestäms styrelse samt vad föreningen ska göra under året. Samtliga medlemmar, stödmedlemmar...

Dokument