Föreningen

Sävspel bildades år 2000 under namnet Aerarium de Res Publica. Det var då en renodlad rollspelsförening med säte i Sävar. Föreningen omvandlades under hösten 2005 och bytte namn till Föreningen Interaktiv Historia i och med förberedelserna inför vårt projekt Sista Slaget – 200 år av fred i Sverige – Slaget vid Säfvar 1809. ”Sista Slaget” kulminerade i augusti 2009 när vårt stora reenactment gick av stapeln. Under 2016 så bröt sig Återskapandesektionen ut ur föreningen och föreningen bytte namn till Sävar 2000, senare under 2016 bytte föreningen namn igen och denna gång till Sävspel. Ni kan hitta vår gamla hemsida som vi sparat som webbarkiv genom att klicka på knappen nedan (interaktivhistoria.one).

Föreningen har sedan den bildades årligen arrangerat SävCon, ett rollspelskonvent för ungdomar i Sävar och Umeå. Detta kommer vi att fortsätta med även i framtiden.

Medlemskap

I vår förening finns det två olika medlemskap. Grundmedlemskap som är tänkt för de som är under 26 år och ett stödmedlemskap som vi rekomenderar till de över 26 år. Du kan läsa mer om medlemskapet och våra medlemsförmåner genom att klicka på knappen.

Förtroendevalda

Vi är en ideell förening som leds av en styrelse som väljs på vårt årsmöte av medlemmarna. Vi har även revisorer som kontrollerar det styrelsen jobbar med. Sedan har vi en valberedning som jobbar med att ta fram förslag till kommande års förtroendevalda.

Nyheter

Hitta det senaste från vår förening i våran blogg. Där hittar du information om föreningen och vår verksamhet. Vi uppdaterar där så ofta vi kan. Du kan även följa oss på Facebook och Instagram.

Dokument

Gå igenom vårt arkiv och hitta styrelsemötesprotokoll, årsmötesprotokoll och andra dokument som föreningen har skrivit eller antagit inom föreningen.

Stadgar

En förenings stadgar är riktlinjerna eller de regler som föreningen måste följa för att inte bryta mot lagar eller andra regler. Stadgarna bestäms på föreningens årsmöte av medlemmarna i föreningen. Klicka nedan för att läsa våra stadgar.

Personuppgifter

Vår förening är knuten till Sverok – spelhobbyförbundet. Vi lagrar våra medlemsuppgifter i deras system eBas. Sedan den 15 maj 2018 måste alla företag och föreningar i EU följa nya dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer via knappen nedan.