Föreningen

Sävspel bildades år 2000 under namnet Aerarium de Res Publica. Det var då en renodlad rollspelsförening med säte i Sävar. Föreningen omvandlades under hösten 2005 och bytte namn till Föreningen Interaktiv Historia i och med förberedelserna inför vårt projekt Sista Slaget – 200 år av fred i Sverige – Slaget vid Säfvar 1809. ”Sista Slaget” kulminerade i augusti 2009 när vårt stora reenactment gick av stapeln. Under 2016 så bröt sig Återskapandesektionen ut ur föreningen och föreningen bytte namn till Sävar 2000, senare under 2016 bytte föreningen namn igen och denna gång till Sävspel.

Föreningen har sedan den bildades årligen arrangerat SävCon, ett rollspelskonvent för ungdomar i Sävar och Umeå. Detta kommer vi att fortsätta med även i framtiden.

Förtroendevalda

Vi är en ideell förening som leds av en styrelse som väljs på vårt årsmöte av medlemmarna. Vi har även revisorer som kontrollerar det styrelsen jobbar med. Sedan har vi en valberedning som jobbar med att ta fram förslag till kommande års förtroendevalda.

Stadgar

En förenings stadgar är riktlinjerna eller de regler som föreningen måste följa för att inte bryta mot lagar eller andra regler. Stadgarna bestäms på föreningens årsmöte av medlemmarna i föreningen. Klicka nedan för att läsa våra stadgar.

Personuppgifter

Vår förening är knuten till Sverok – spelhobbyförbundet. Vi lagrar våra medlemsuppgifter i deras system eBas. Sedan den 15 maj 2018 måste alla företag och föreningar i EU följa nya dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer via knappen nedan.

Medlemskap

I vår förening finns det två olika medlemskap. Grundmedlemskap som är tänkt för de som är under 26 år och ett stödmedlemskap som vi rekomenderar till de över 26 år. Du kan läsa mer om medlemskapet och bli medlem genom att klicka på knappen.

Nyheter

Vi har startat en podcast

Efter många funderingar så har vi bestämt oss för att starta en podcast i föreningen.

PåskCon VII ställs in

Pågrund av för få anmälda deltagare har vi i föreningen valt att ställa in PåskCon VII.

Anmälan till PåskCon VII har öppnat!

Om PåskConPåskCon är ett rollspelskonvent för alla! Vi riktar oss till gamla som nya spelare, tanken är att PåskCon ska kunna vara en plats för de som vill testa på rollspel. Idén om PåskCon föddes på SävCon XII och håller fortfarande igång. Då PåskCon är tänkt att...

Hanteringen av COVID-19

Vi i föreningen Sävspel följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande det nya Coronaviruset, COVID-19 ?

Vi söker teamledare till SävCon XX

Nu söker vi teamledare för rollspel, kök och kansli till SävCon XX. Är du den vi söker?

Styrelsemöte 11/3-2020

Styrelsen hade styrelsemöte den 11/3. Protokollet finns för nedladdning.

Spelledare till PåskCon VII

Just nu söker vi spelledare och scenarioförfattare till det sjätte PåskCon som arrangeras lördag till söndag den 19 – 20/4-2020.

Collector’s Point

Spelbutiken Collector’s Point besöker SävCon även detta år. Kolla in vad de tar med sig i år och se till att skaffa dig lite konventsloot.

Anmälan till årets SävCon har öppnat!

Nu äntligen har anmälan till SävCon XIX öppnat! Anmäl dig idag, anmälan har öppet till och med den 15 oktober. Visst syns vi?

Vi medverkar på 2 Days in Umeå

Sävspel kommer medverka under 6-7 september på 2 Days in Umeå och vi har med oss ett helt gäng med brädspel du kan testa på. Du kommer även få chansen att testa på lite enklare rollspel.

Dokument