Egen verksamhet

Verksamhet som vi anordnar och skapar själva för våra medlemmar och andra i vår närhet.

SävCon – Norrlands äldsta rollspelskonvent

Rollspelskonventet SävCon slog upp sina dörrar på Sävarskolan i Sävar för första gången redan 1999. Konventet vänder sig framförallt till ungdomar i Sävar- och Umeå-området. På senare år växte en aning och brukade locka cirka 200 deltagare varje år. Konventet har alltid hyrt det närliggande badhuset under en av kvällarna – något som varit väldigt uppskattat sedan det första konventet och som bidragit till att SävCon blivit Sveriges trevligaste rollspelskonvent!

Med åren som gått har SävCon blivit norrlands äldsta rollspelskonvent. SävCon är under ständigt utveckling och är du intresserad av att hjälpa till att utveckla konventet eller hjälpa till under konventet är du varmt välkommen att kontakta oss.

PåskCon – Ett nybörjarvänligt rollspelskonvent

PåskCon är ett rollspelskonvent för alla! Vi riktar oss till gamla som nya spelare, tanken är att PåskCon ska kunna vara en plats för de som vill testa på rollspel. Idén om PåskCon föddes på SävCon XII och håller fortfarande igång.

Då PåskCon är tänkt att vara ett mindre konvent så passar vi även på att göra det till Sveriges mysigaste rollspelskonvent. Istället för att ha en skola som lokal håller vi till i en herrgård för att höja mysfaktorn. Mycket under konventet gör vi för att man ska lära känna andra inom spelhobbyn och vi har en del aktiviteter som är tänkt att stärka den grupp som deltar.

Årsmöte

Sävspel är en förening som är ansluten till spelhobbyförbundet Sverok. Som förening behöver vi varje år hålla ett årsmöte där alla medlemmar och övriga intressenter är välkomna. På årsmötet bestäms styrelse samt vad föreningen ska göra under året.

Brädspelskvällar

Vi anordnar egna brädspelskvällar så ofta vi kan. Mer information hittar du på första sidan om våra kommande event. Är er förening, företag eller organisation intresserad av att testa spela brädspel, då kan ni kontakta oss så tar vi fram ett antal spel som passer er verksamhet och finns på plats för regelhjälp. Kontakta oss nedan.

Rollspelskvällar

Vi har dels interna grupper av våra medlemmar som spelar rollspel en gång i veckan. Föreningen anordnar även öppna rollspelskvällar dit alla är välkomna för att testa på rollspel eller bara spela lite. Vill ni testa på rollspel hos er kan vi komma och hjälpa er att komma igång. Vi fixar rollspel och spelledare, ni fixar personer.

Övrig verksamhet

Detta är verksamhet där vi blir inbjuden till ett event eller annan verksamhet som vi deltar på.

Sävardagen

Ett event som arrangeras av olika föreningar i Sävar med omnejd. Tanken är att föreningar ska få möjlighet att visa upp sin verksamhet under en dag. Sävspel brukar bjuda på en mängd olika brädspel du kan testa på.

Sävarcamp

Sävarcamp är ett projekt som arrangeras av ett antal föreningar i Sävar. Sävspel har varit en del av styrgruppen sedan projektet startade 2013. Sävarcamp är ett aktivitetsläger för mellanstadiebarn i Sävar under sommarlovet.

GameOn Church

Vi medverkade på GameOn Church under påsken 2019. Vi kom dit och spelade rollspel med deltagarna i tre av dagarna. GameOn Church arrangeras av EFS Västerbotten och Svenska kyrkan Luleå stift.

2 days in umeå

Föreningen medverkade på Umeå kommuns arrangemang 2 days in Umeå som är en ungdomsfestival under två dagar. Sävspel var där och tog med sig brädspel och rollspel för besökarna att testa på.

Fräcka fredag

En aktivitetsdag på Sävar skola sista dagen innan sportlovet. Sävspel höll i en aktivitet med brädspel där man fick spela spel med regelhjälp. Mycket uppskattat av eleverna på skolan.

Tonårsgruppen

TG, eller tonårsgruppen, i Sävar är en kristen ungdomsgård som arrangeras av kyrkorna i Sävar. Sävspel har vid flertalet tillfällen blivit inbjudna att hålla i brädspelskvällar samt rollspelskvällar för ungdomarna.

Kulturdagen

Sävspel medverkar på Sävar skolas kulturdag 2019 där vi lär ut och spelar brädspel med eleverna.

Nordsken

Skandinaviens största spelfestival Nordsken i Skellefteå sker i kristihimmelsfärd varje år. Sävspel hjälper till med att kolla med våra medlemmar om de vill jobba under Nordsken som spelledare inom rollspel eller andra arbetsuppgifter.