SävCon XIX

1-3 november 2019
Drottningvägen 6, Sävar

När

1-3/11-2019

Var

Drottningvägen 6, Sävar

Anmälan till årets SävCon har öppnat!

Nu äntligen har anmälan till SävCon XIX öppnat! Anmäl dig idag, anmälan har öppet till och med den 15 oktober. Visst syns vi?

Husets hemlighet

Meddelandet väntar tyst på din telefon, ett rop på hjälp från Alice en gammal vän. Hon sitter fast i faders hus. Vad här hänt i huset?

Artefakten

I Megastaden har en grupp hittat en Artefakt, och måste nu ta den och sig själva i säkerhet. Men hos vem är ett mäktigt magiskt föremål säkert?

Svarta tinget – Andra delen i Kustländarkrönikan

De norra stammarna samlas i Glimmervik för ting. En grupp unga vänner tar sina första steg in i vuxenlivet. Ett gammalt hot kastar sin skugga på nytt.

Trollbunden

1800-tal. Vandrande musikanter som löser mysterier och med hjälp av förtrollade instrument besegrar och trollbinder övernaturliga väsen.

KLASK turnering

De enkla spelen är oftast de svåra. Klask är ett spel där det gäller att få poäng genom att antingen göra mål, få den andre att sätta sin pjäs i målområdet eller att motståndaren får två ploppar på sin pjäs.

Nordnordosts spelsalong

Välkommen till ett buffébord fullt av spännande spel!

Uppdrag: Mars

Året är 1889. Ett skepp har lämnat London på väg till den brittiska kolonin på Mars. Allt verkar lugnt, men något lurar på dem i etern.

Red Dragon Inn turnering

Under konventet kommer vi arrangera norra Sveriges första Red Dragon Inn turnering. Separat anmälan krävs för denna aktivitet.

RIKEDOMARNS LABYRINT

En sägen, från en svunnen tid.
En som de flesta skeppare skrattar åt.
Men denna kapten har varken tid eller råd att inte

Stjärnfort Husqvarna får inte falla!

Stjärnfort Husqvarna är den sista utposten för de rättmätiga härskarna av Aeon Primaris, hotat från alla håll får det inte falla!

Instagram tävlingen #sävcon

Vi återupplivar en tävling från som startade på SävCon XIV. Det är Instagram tävlingen #sävcon! Vi vill se alla era fantastiska SävCon bilder. Kan du lyckas fånga SävCon-känslan i en bild?

Yttersta Thule

Året är herrens år 1709. Stormakten Sverige har just besegrats vid Poltava. Endast en grupp soldater skickade på ett uppdrag kan säkra segern.

Fancy Friday

Fredagar på SävCon är enligt hävd Fancy Friday.

Bad på simhallen

På lördagen får alla deltagare möjlighet att bada på Sävar simhall mellan klockan 22.00-00.00. Kom ihåg att packa med badkläder och handduk.

Brädspelsbar

I matsalen finns det en brädspelsbar. Det innebär att det finns ett antal brädspel att sätta sig ner och spela om man har tid över.

Om SävCon

Rollspelskonventet SävCon slog upp sina dörrar på Sävarskolan i Sävar för första gången redan 1999. Konventet vänder sig framförallt till ungdomar i Sävar- och Umeå-området. På senare år växte en aning och brukade locka cirka 200 deltagare varje år. Konventet har alltid hyrt det närliggande badhuset under en av kvällarna – något som varit väldigt uppskattat sedan det första konventet och som bidragit till att SävCon blivit Sveriges trevligaste rollspelskonvent!

Med åren som gått har SävCon blivit norrlands äldsta rollspelskonvent. SävCon är under ständigt utveckling och är du intresserad av att hjälpa till att utveckla konventet eller hjälpa till under konventet är du varmt välkommen att kontakta oss.

Elias Viklund

Elias Viklund

Konventsgeneral

Simon Lundgren

Simon Lundgren

Konventsadministratör

NOTERA

Konventet är helt alkohol- och drogfritt och om vi upptäcker att någon innehar alkohol eller droger blir denne omedelbart utslängd från konventet utan att få några pengar tillbaka.

Samarbeten

Kontakta oss

Delningslänk: www.savcon.se