Sävarcamp 2021 – En succé

av | 2021-11-13 07.11

I veckan har Sävarcamps styrgrupp samlats för att summera årets camp och fatta beslut om kommande år. Och vi är mycket imponerade över resultaten i årets camp

Sävarcamp 2021 samlade 133 deltagande barn och 39 unga ledare (inklusive 4 integrationsledare i samverkan med Vän i Umeå). Projektledarna Elias och Tilda har framgångsrikt lett campen tillsammans med den 11 personer starka projektgruppen. Redan här tycker vi i styrgruppen att siffrorna imponerar. Årets Sävarcamp ligger helt i linje med de intentioner och visioner vi hade när vi startade arbetet 2012. Vi vill att det unga ledarskapet ska stå i centrum. Ett ledarskap och uppdrag som en får växa i. Som ger mening. Som gör att Sävar är ett lite schysstare ställe att växa upp på, även när en har nått gymnasieåldern. Redan här tycker vi som sagt att årets resultat är imponerande. 

Men, om vi till det dessutom lägger till att genomföra campen under Coronapandemin, när skolköket inte kan leverera någon mat, med en ekonomi väl i balans och med sagolikt bra utvärderingar från alla målgrupper; då hittar vi inget annat ord än succé. En topprestation. 

100% trygga barn och mycket nöjda ledare

Utvärderingarna efter campen har som sagt fantastiska resultat. Projektgruppen har också gjort ett imponerande arbete med just utvärderingar. Hela processen att stanna upp och reflektera och att göra det på ett systematiskt och genomtänkt sätt är en viktig och ibland bortglömd del av projektledningen, men inte här. Vi väljer att lyfta två exempel:

HAR NI KÄNT ER SÄKRA OCH TRYGGA?

%

100% har svarat ja. Samtliga barn har känt sig trygga under campen.

SKULLE DU REKOMMENDERA SOMMARJOBB PÅ SÄVARCAMP FÖR ANDRA?

%

91% har svarat ja. Nio av tio ledare rekommenderar sommarjobb som ledare på campen. Bra ambassadörer.

Sävarcamp kommer tillbaka 2022 med en jubileumscamp

Styrgruppen fattade vid mötet beslutet att köra Sävarcamp även 2022. Det blir vårt stolta 10-årsjubileum som vi så klart vill högtidlighålla. Det är en häftig känsla att tänka på hur många projektledare, projektarbetare, ledare och deltagare som passerat under dessa år. 2022 firar Umeå dessutom 400 år som stad. Detta dubbel-jubileum vill vi ju så klart hitta någon vinkel på. 

Med detta önskar styrgruppen för Sävarcamp framföra vårt varma tack till projektledarna Elias & Tilda, arbets- och projektgrupper, ledargänget och inte minst alla deltagare för en fantastiskt bra camp! Nu laddar vi för jubileet! 

Per Höglund, Patrik Nyström och Niclas Bromark, Sävar IK
Frida Hägglund, Sävaråkyrkan
Per Rylander, Sävar-Holmöns församling
Isak Samuelsson, EFS/Salt Sävar
Simon Lundgren, Sävspel

FÖRFATTARE
Sävspel

Sävspel

PUBLICERAD
2021-11-13
KATEGORI